Keresés ebben a blogban

2011. január 25., kedd

Spagetti a’la Csiperke





A férjem egyik kedvence ez az egyszerűen elkészíthető, finom étel.

Hozzávalók:
60 dkg darált marha (vagy sertés)
20 dkg csiperke gomba
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna
5 dl hígabb sűrített paradicsom (vagy 3 dl sűrűbb paradicsom + 2 dl víz)
10 dkg reszelt sajt
1 evőkanál oregáno
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál kakukkfű
kevés cukor
egy csomag spagetti
A szalonnát zsírjára sütöm, rádobom a hagymát, üvegesre pirítom, majd a gombát megfonnyasztom a zsíron. Hozzáadom a darált húst, és belenyomom a fokhagymát is. A húst egy picit megpirítom, majd felöntöm a paradicsomlével. Fűszerezem, és fedő alatt főzöm, amíg a hús megpuhul.
Közben a tésztát megfőzöm, leszűröm, és összekeverem az elkészült hússal. Az egészet egy jénai tálba teszem, és előmelegített sütőben fedő alatt sütöm kb. 30 percet. Kiveszem, rászórom a sajtot a tetejére, és még visszatolom a sütőbe, hogy a sajt rápiruljon.



2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon guszta és Csiperkés minden értelemben! Köszönjük a díjat, majd ha lesz egy kis időnk, megválaszoljuk!

Üdv, ÁghIca a GE-ból

Anita írta...

Nagyon guszta és Csiperkés minden értelemben :)
Köszönjük a díjat, majd ha lesz időnk, megválaszoljuk!
üdv
GE